úterý 22. dubna 2014

Fantazie! Nejsilnější sestava v Janově nad Nisou


Není malých slov, není malých výkonů tohoto družstva.
Foto hovoří za vše.

V termínu 18.-21.4. proběhlo tradiční slávistické velikonoční soustředění, tentokrát s veškerým centrem a zázemím na hotelu Semerink v Janově nad Nisou, který pojal téměř 70 členů SHK.
Soustředění, na kterém bylo možno spatřit kompletní plejádu členů zZávodnického družstva, což se podařilo poprvé. V nastalém by se ovšem mělo vytrvale pokračovat, cíle nejsou malé.

Jak to vlastně probíhalo? Klasicky - páteční příjezd z Hradce, před vlastním ubytováním první okruhový trénink následovaný obědem a druhou fází. Večer jsem pak celou skupinu doplnil svým příjezdem z Prahy a v sobotu to mohlo vypuknout.
Ospalé ráno a otázka, co s načatým dopolednem. Na jednoduchou otázku jednoduchá odpověď - držíme se plánu a vyrážíme na klasiku, která byla, jedním slovem, náročná. A co víc, jednalo se o první část otevřeného zZávodnického přeboru, kde pořadí bylo následující - ... ale ne, na výsledky se podívejte na SHK stránkách, ať u toho počítače jen nelenošíte a něco děláte. Návrat do autobusu pak zvládli všichni závodící, takže nebyly velké ztráty (celých jedinců). Následující odpolední volno velice bodlo, neb večer následoval nejen noční trénink, ale hned v závěsu i společenské povinnosti (v našem případě opravdu povinné, neboť se nelze protivit desateru). Proto i spánek nespánek.
Poslední den toho týdne se pak nesl ve znamení middlu (druhá část přeboru) a štafet, kde vypjatá konkurence nutila k maximálním výkonům. A nesmím zapomenout na obstarávání prutů, v mém případě jsem to ovšem ve slabší chvilce přejmenoval na rubání klacků, protože na takový večerní výlet nelze zapomenout. Následně se nějak poprat s pletením a čekat (do) rána.
Pondělí. Vstávat a cvičit, a to doslova. Jen popadnout pomlázku, v hotelovém lobby vyřešit zadaný úkol a vydat se na 'lov žen a pokladu', krátké zastavení při vydýchávání kopce i dalšího úkolu a závěr v podobě nalezení kořisti, koledování a porcování odměny. Tímto děkuji všem zúčastněným, dámy snad neutrpěly vážnější újmu a já se těším na příště. Následoval poslední trénink - vrstevnicovka - pro mě poměrně velká novinka, ale popral jsem se s tím důstojně, zároveň stihl znesvětit jablonecké lyžařské tratě orienťákem, rychlé zabalení věcí a rozjezd na všechny strany (hlavní část samozřejmě směr HK).


Co by ještě stálo za zmínku? Třeba první skoro-oficiální fotoshooting družstva (děkujeme Zuzce), kde bylo zapotřebí nejen estetických, nýbrž i fyzických výkonů:




Není malých slov, není malých výkonů tohoto družstva.

3 komentáře: