středa 2. července 2014

Rogaining 2014 - Velké Karlovice



     Piškot naplánoval rodinný výlet do Beskyd a nalákal mne tam na Rogaining. :) Zvolili jsme variantu na 12hod, kterou jsem šel před 13 lety se Stardou na Zvůli. Z HK a z Olmiku sme vyráželi už v předstihu ve čtvrtek, abychom trochu okoukli terén. Ten teda Piškot trochu znal, protože do vedlejší Karolinky vyrážejí s partou z Olmiku několikrát do roka :)
    Večer po příjezdu vidíme na pozemku, který patřil k pronajatému domu, nějakého kouřícího borce co tam instaluje reflektor. Později jsme zjistili, že se tam zrovna natáčí nový seriál Doktor Martin alias český doktor z hor :) s Donutilem a Jitkou Čvančarovou. Také tam byl při té příležitosti krásně nasvícený dřevěný kostel z roku 1754, na který jsme se dívali přímo z domu :) Foto bohužel pouze z mobilu.
     V pátek jsme se celá rodina včetně Máry v šátku a kamarádky Marty s Adámkem také v šátku, zúčastnili výletu přes Kapličku ve Strčkově, kde jsme odlovili kešku :)




     V sobotu ráno už byl v plánu Rogaining. Shromko bylo situováno do kempu Machůzky v Karlovicích. Nejdříve proběhlo plombování čipů, což spočívalo v přidělání čipu k zápěstí růžovým (ty měli Ti na 12hod) tyvek páskem. Poté jsme dostali mapy se všemi kontrolami a bodovým ohodnocením. Kdo neví, tak např. kontrola č. 97 byla za 90bodů.. Měli jsme 2hod na přípravu a naplánování trasy. V 11hod proběhl hromadný start všech kategorií. Ze Slavie běželi ještě horští myslivci, Ti šli ale odvážně na 24hod závod. Zvolili sme severovýchodní variantu, kde bylo na relativně malém prostoru hodně kontrol. V plánu byl i obídek na Třeštíku na Bumbálce :) a nezůstalo pouze u plánu, opravdu jsme se tam okolo 14hod objevili :) Padlo do nás spousty tekutin včetně polévky, do Piškota kyselica, do mne česnačka a dohromady jako hlavní chod jsme si dali sřapačky :) A po skvělém obídku se šlo o5 na věc. Po 30km nám došly síly, přestali jsme popobíhat a už jsme se jen šourali. Sebrali jsme ještě 4 kontroly, došourali se do cíle a po necelých 9hod jsme orazili cíl. Ještě vcelku blízko viselo takových 100 bodů, ale v té chvíli jsme už na to neměli. Piškot se asi po hodině zotavil, já až druhý den :)
     V neděli jsme se zajeli do kempu podívat vyhlášení, které mělo začít asi za čtvrt hodiny. Na výsledcích jsme se nenašli, a jaké bylo naše překvapení, že to dalo na 3místo v kategorii za nasbíraných 990 bodů. Starouš s Bárou dali 1200 bodů za 12hod a skončili v mixech na pěkném 2místě, kde měli pouze o několik minut horší čas, než vítězové se stejným počtem bodů. Hradečtí myslivci se také neztratili a v mixech na 24hod, když došli na pěkném 7místě před Klapkovými a za nestory tohoto sportu, duem Horových. Pokud bude nějaké příště, tak to bude chtít trošku potrénovat, nebo ještě lépe, přihlásit se do kategorie na 6hod. :) Ještě přidávám odkaz na garmin connect - http://connect.garmin.com/dashboard?cid=928133
Vyhlášení vítězů s kontrolkama na krku :)

Kvalitní mapu najdete na http://play-map.com/draw.php?id=67

1 komentář: